KÖVETKEZŐ VERSENYEK

BELÉPÉSKERESÉS

KÉPEK

No images

STATISZTIKA

Tagok : 10
Tartalom : 80
Tartalom találatai : 73351

MEGOSZTÁSPDF Nyomtatás E-mail

 csapatkep

Tisztelt olvasók!

Ismerkedjenek meg röviden klubunk történetével.

Az elsõ lépések...

Mire jó egy családi nyaralás?...

Minden kezdet nehéz...

Rendezni kell egy kupát!...

De ne menjünk a dolgok elébe!...

Tapasztalatszerzés

De hogyan?...

Más utakon...

Napjaink...

 

Mibõl lesz a cserebogár?

Az elsõ lépések...55évvel ezelõttre tehetõk. Ekkor kezdtem el sakkozni, s azonnal megszállottá váltam. Húsz évvel késõbb már a Sárvári Kinizsi Sakk Szakosztályát vezettem, majd pár év múlva mi  sakkozók kiváltunk onnét és Pepsi SE. néven új klubot alakítottunk. A Pepsi sárvári gyárának bezárásakor pedig Sárvári Sakk Club SE. néven újjászülettünk. 2000-tõl petanque szakosztállyal bõvült egyesületünk.

 

Mire jó egy családi nyaralás?...Arra például, hogy megismerkedjünk petanque-val. 1982-ben Franciaországban egy családi nyaralás alkalmával ragadott magával elõször a játék izgalma. Hazatérve a sárvári termálfürdõ területén mûanyag golyókkal rendszeresen 10 -15-en játszottuk. A pontos szabályokat nem ismerve kitaláltam egy szisztémát, amit mindenki elfogadott, s eszerint folyt a játék.

 

Minden kezdet nehéz... de nem reménytelen. Néhány évvel késõbb, a kilencvenes évek közepén Vonyarcvashegyen belecseppentem egy igazi profi versenybe. Balaton Kupáért küzdöttek közel százan. A következõ gondolatom már az casino online volt, hogyan lehetne még nagyobb körben elterjeszteni Sárváron ezt a nem mindennapi játékot.

 

Rendezni kell egy kupát!... jött az ötlet, s ehhez megnyertem online pokie a sportszergyártó francia Lafuma cég sárvári gyárának igazgatóját. A kapcsolatunk ma is tart, azaz

a cég a fõszponzorunk! Az idén már a XI. Lafuma kupán vagyunk túl.

Ebbõl a IX. és az idei verseny a Közép-európai Petanque Kupa (Centrop Cup) magyarországi verseny is volt egyben

 

De ne menjünk a dolgok elébe!...vagyis elõbb rendeztünk kupát, mintsem hogy a magyar petanque szövetség tagjai lettünk volna. A szövetségbe 2000 évben léptünk be, 12 leigazolt játékossal.

 

Tapasztalatszerzés2000-ben miután már hivatalos versenyzõk voltunk, elindultunk életünk elsõ országos bajnokságán, az egyesületek közötti csapatbajnokságon. Mondanom sem kell, utolsók lettünk.

Ez azonban nem vette el kedvünket, sõt (!) még több munkára sarkallt bennünk ahhoz, hogy eredményeket érjünk el. Ezt pedig legfõképpen az utánpótlás nevelésben láttam.

 

De hogyan?...Tehetségkutató versenyt hirdettünk, így fedeztük föl többek között Janzsó Gábort, aki azóta már felnõtt versenyzõ, volt ifjúsági válogatott, s jelenleg a honlapunkat gondozza.

Szakosztályvezetõnk pedagógus, így õ is sokat tett azért, hogy klubunkban ennyi aktív fiatal legyen. Többször hívtunk francia mesteredzõt (elõször 2001-ben), aki nyáron intenzíven oktatta a petanque mesterfogásait, mára már pedig hagyománnyá vált a nyári edzõtábor.  Javaslatomra, 3 éve diákolimpiai sportággá vált hazánkban is a petanque.

 

Más utakon...is öregbítik hírnevünket. 2005 évben Hegyi András irányítása alatt néhány nagyon jó játékosunk, köztük magyar bajnokok is, új klubot alakítottak Sárvári Petanque Club néven. Kiválásukig a mi szakosztályunkat eredményesítették. Köszönet érte!

 

Napjaink...eredményeit és aktuális híreinket külön menüpontok alatt találhatják. Jelenleg 93 igazolt versenyzõnk van és Magyarország legeredményesebb klubja vagyunk. A sok munka, befektetett energia meghozta gyümölcsét. De ne lepõdjenek meg azon sem, ha az eredményeink között bocsa, és volo sikerek is vannak. Néha átrándulunk a golyósportok másik szakágába is. Télen nem tudunk petanquezni ilyenkor fedett bocsa edzéseket tartunk.

 

Havasi József

Klub elnök

 
  • посуда оптом
  • ландшафтный дизайн Днепропетровск
  • жалюзи Днепропетровск
  • откосы Днепропетровск
  • ремонт квартир Днепропетровск
  • мебель для аптек
  • квартира днепропетровск посуточно
  • ораторское искусство днепропетровск
  • тренинги днепропетровск